Slovensko-nemška gospodarska zbornica v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, Javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, organizira obisk vodilnega mednarodnega sejma za industrijsko tehnologijo "HANNOVER MESSE".

Na sejmu se vsako leto zbere približno 6.500 razstavljavcev iz več kot 60 držav, ki pokrivajo vsa področjaindustrijske oskrbovalne verige – od posameznih komponent do pametnih tovarn in trende, kot so energetska učinkovitost, lahka gradnja in aditivna proizvodnja/3D-tisk. Sejem, ki letos poteka pod sloganom "LET'S CREATE THE INDUSTRY OF TOMORROW", obiskovalcem v več kot 10 halah ponuja vpogled v prihodnost digitalizacije in trajnostnega razvoja.


V času sejma bo potekal brezplačen in organiziran B2B-Matchmaking pod okriljem Enterprise Europe Network (EEN), v sklopu katerega se bodo podjetja lahko srečevala, izmenjavala svoje izkušnje ter sklepala posle. Udeležencem bomo pravočasno poslali povezavo do prijave na B2B sestanke. Prijavljenih je že več kot 150 organizacij iz 35 držav.


Delegacijo bosta spremljali:

· gospa dipl. iur. Katja Stadler, LL.M., direktorica DESLO – AHK, poslovne storitve d.o.o. in

· gospa Mateja Jarc, vodja Sektorja za spodbujanje internacionalizacije, SPIRIT Slovenija, javna agencija.


Prijave sprejemamo najkasneje do 13. maja 2022.

 

Število prijav je omejeno na 20 udeležencev, zato pohitite s prijavo preko gumba registracija.

 

Udeležba je brezplačna, udeleženci nosijo le stroške za prevoz, nočitev in skupno večerjo.



Več informacij:

Program

Obisk sejma Hannover Messe 2022 

(pri vsebinah ali terminih lahko pride do manjših prilagoditev)



29. maj 2022 – predvideni prihod v Hannover 

 

Ponudnik Kompas Celje predlaga spodaj navedeno letalsko povezavo in nočitve. Za rezervacije so dosegljivi na info@kompas-celje.si s pripisom "Obisk Hannover Messe".  

 

Letalska povezava

 

Odhod v nedeljo, 29. maja 2022 

Zagreb (ZAG) 11:45 – Vienna (VIE) 12:40 

OS0684 Operated by Austrian Airlines 

Vienna (VIE) 13:05 – Hannover (HAJ) 14:35 

OS0293 Operated by Austrian Airlines 

 

Povratek v sredo, 01. junija 2022 

Hannover (HAJ) 10:40 – Frankfurt (FRA) 11:35 

LH0053 Operated by Lufthansa 

Frankfurt (FRA) 12:20 – Zagreb (ZAG) 13:45 

LH1414 Operated by Lufthansa 

 

Cena = 402,63 EUR/osebo (light; samo ročna prtljaga) 

Cena = 446,63 EUR/osebo (classic tarifa, vklj. prtljaga) 

 

Namestitev 

 

HOTEL AMPLIDI 

www.hotel-amplidi.de 

Enoposteljna soba, nočitve z zajtrki = 310,00 EUR na noč 

 

B&B HOTEL HANNOVER LAHE 

https://www.fair-point.com/hotel/3353/b-b-hotel-hannover-lahe/ 

Enoposteljna soba, nočitve z zajtrki = 312,00 EUR na noč 

 

GRAND PALACE 

www.grand-palace-hannover.de 

Enoposteljna soba, nočitve z zajtrki = 350,00 EUR na noč 

 

IGBCE 

https://igbce.de/igbce/service/bildungsangebote/wgb 

Enoposteljna soba, nočitve z zajtrki = 208,00 EUR na noč 

 


30. maj 2022 – 1. dan obiska sejma 

 

9:00 – Prihod na sejmišče  

·       Informacijski center (Information – Center (IC))

·       Pozdrav predstavnikov Hannover Messe in DIHK (Deutscher Industrie- und Handelskammertag) – čakamo na potrditev - ter mreženje ob rogljičkih in toplih napitkih.

 

10:00–12:00 – Individualni voden ogled skupine po sejmišču 

 

Ogled 4: za strokovnjake za avtomatizacijo, IT in programsko opremo

Za vse, ki želite dobiti pregled nad tem kako komponente, pogoni, stroji in celotne proizvodnje komunicirajo horizontalno in navpično, kako deluje individualizirana množična proizvodnja in kako izdelki in sredstva dobijo svojega digitalnega dvojčka. O pionirjih četrte industrijske revolucije, naj bo to pametna tovarna, virtualna resničnost ali internet stvari. Digitalno povezovanje vseh industrijskih procesov je prešlo iz vizije v resničnost. 

 

12:00–15:00 – Prosto za kosilo in samostojni ogled sejma 

 

15:00–17:00 – Možnost udeležbe v organiziranem vodenem ogledu

 

Na voljo 6 vodenih ogledov v angleškem jeziku (ob predhodni najavi v Informacijskem centru, strošek ogleda znaša 18 EUR/osebo, varščina za slušalke znaša 50 EUR):

 

·                 Ogled 1: za strokovnjake za avtomatizacijo logistike

Proizvodnja in logistika se vedno bolj zbližujeta. Digitalizacija je ključno gonilo v tem procesu. Na tem ogledu boste spoznali, katere rešitve poganjajo digitalno preobrazbo logistike.

 

·                 Ogled 2: za strokovnjake za avtomatizacijo

Z naraščajočim povpraševanjem po pametnejših sistemih umetne inteligence, se poleg dobro delujočega vmesnika in komunikacijske tehnologije povečuje tudi potreba po senzorjih z dodatnimi funkcijami (kot sta večja natančnost in daljša življenjska doba), da bi podatke določali še bolj natančno in zanesljivo. Energetsko učinkovite pogonske in krmilne rešitve prav tako pomembno prispevajo k trajnostni proizvodnji. Na tem ogledu boste spoznali najnovejše trende in rešitve v tehnologiji avtomatizacije.

 

·                 Ogled 3: za sistemske integratorje, razvijalce in proizvajalce strojev

Proizvodna podjetja so se pogosto odločala za ponudnike programske opreme z najširšim možnim portfeljem. Z industrijo 4.0 je na trg prišlo veliko novih rešitev. Posledica tega je, da danes skoraj ni ponudnikov, ki bi na vseh področjih ponudili ustrezno globino. Vsak ima različno znanje s področja industrije ali specifično znanje o postopkih. Na vodenem ogledu boste dobili strnjen pregled procesov in delovnih tokov z eno platformo. 

 

·                 Ogled 4: za strokovnjake za avtomatizacijo, IT in programsko opremo

Za vse, ki želite dobiti pregled nad tem kako komponente, pogoni, stroji in celotne proizvodnje komunicirajo horizontalno in navpično, kako deluje individualizirana množična proizvodnja in kako izdelki in sredstva dobijo svojega digitalnega dvojčka. O pionirjih četrte industrijske revolucije, naj bo to pametna tovarna, virtualna resničnost ali internet stvari. Digitalno povezovanje vseh industrijskih procesov je prešlo iz vizije v resničnost. 

 

·                  Ogled 5: za energetske menedžerje in energetske inženirje

Industrijski sektor je s približno 23-odstotnim deležem nemških emisij toplogrednih plinov drugi največji povzročitelj podnebnih plinov za energetsko industrijo. Zaradi oblikovanja cen CO2 se ne le energetsko intenzivna podjetja, temveč tudi mala in srednje velika industrijska podjetja vse bolj poziva, naj svojo proizvodnjo postavijo na podnebju prijaznejšo osnovo.

 

·                 Ogled 6: za strokovnjake za mobilne komunikacije in IT

5G je naslednik 4G (LTE) in pomeni peto generacijo mobilnih komunikacij. Naslednja raven standarda mobilnih komunikacij odpira številne možnosti za profesionalne aplikacije za brezžično omrežno povezovanje naprav, vozil in strojev (naprave interneta stvari). Digitalna komunikacija poteka skoraj v realnem času zaradi zelo majhnih zakasnitev. Za razliko od prejšnjih generacij so bili pri razvoju standardov 5G neposredno vključeni tudi predstavniki poslovne skupnosti. Prednost tega je, da so bile praktične zahteve za prihodnje aplikacije upoštevane že od samega začetka.

 

 18:00 – Skupna večerja (brezplačno za udeležence) 

 

Delegacijo bo spremljala: dipl. iur. Katja Stadler, LL.M., direktorica DESLO – AHK, poslovne storitve d.o.o. 

 

 

31. maj 2022 – 2. dan obiska sejma 

 

9:00 – Prihod na sejmišče 

·       Informacijski center (Information – Center (IC))

·       Pozdrav predstavnikov Hannover Messe in mreženje ob rogljičkih in toplih napitkih.

 

10:00–12:00 – Obisk sejemskega prostora podjetja Siemens AG

S predstavniki Siemens Slovenija se bomo udeleženci sejma spoznali že pred samim obiskom, saj bodo ekskluzivno za nas pripravili digitalno spoznavno srečanje, na sejmu pa bodo za nas pripravili predstavitev in voden ogled po svoji stojnici v slovenskem jeziku.


Siemens AG je vodilni mednarodni tehnološki koncern, ki povezuje fizični in digitalni svet – za potrebe strank in družbe. Podjetje trenutno zaposluje več kot 303.000 ljudi in ima letno več kot 62 milijardo prihodkov.

 

12:00–14:00 – Prosto za kosilo in samostojni ogled sejma 

 

14:00–16:00 – Obisk sejemskega prostora podjetja Beckhoff Automation

Beckhoff Automation uvaja odprte sisteme za avtomatizacijo, ki temeljijo na tehnologiji krmiljenja z osebnimi računalniki. Ima 40 podružnic in partnerjev za sodelovanje v več kot 75 državah.


Nemško podjetje Beckhoff Automation je matična družba Beckhoff avtomatizacija d.o.o., s sedežem v nemškem Verlu, bo do leta 2030 glavni dobavitelj tehnologije industrijskih računalnikov (IPC) za vozila znamke BMW Group.

 

16:00–18:00 – Prosto za samostojni ogled sejma 

 

 

1. junij 2022 – predviden odhod v Ljubljano 


***

Pomembne informacije glede nakupa vstopnic za sejem Hannover Messe in možnosti sofinanciranja:



Možnost sofinanciranja 60 % stroškov udeležbe


Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad (SPS). Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti potrdilo o udeležbi v gospodarski delegaciji, ki ga posameznem članu gospodarske delegacije izda Slovensko-nemška gospodarska zbornica. Do pridobitve potrdila o udeležbi so upravičeni vsi udeleženci delegacije.


Brezplačna vstopnica Hannover Messe


Podjetje Siemens AG obiskovalcem ponuja brezplačno vstopnico za obisk sejma Hannover Messe. Več informacij dobite ob prijavi na delegacijo.

 

***

Aktivnost je sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija).

Community

Connect with 11 people attending this event

View community profiles and add attendees into your favorites list.