Save the date
Save the dateSeptember 27, 2021 to October 15, 2021GMT+2
Event Details
Event Details

Nova poslovna priložnost za slovenske dobavitelje


V septembru in v oktobru 2021 se slovenskim dobaviteljem v okviru Slovensko-nemške gospodarske zbornice in pod okriljem Nemškega združenja za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko (BME) ponovno obeta mednarodni digitalni B2B dogodek. Nabavniki in upravitelji dobavnih verig si bodo v sklopu individualnih pogovorov na 7. BME nabavni iniciativi lahko ustvarili jasno sliko o zmogljivosti potencialnih dobaviteljev in tako razširili svojo mrežo dobaviteljev znotraj EU.


Iščejo se dobavitelji iz strojne, kovinske in predelovalne industrije



Združenje BME v okviru že tradicionalnega B2B srečanja skupaj s partnerskimi nemškimi gospodarskimi zbornicami iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Kosova, Severne Makedonije, Črne gore in Albanije v imenu nemških nabavnikov išče dobavitelje iz strojne, kovinske in predelovalne industrije ter jih bo z njimi povezala na B2B sestankih.

Z več kot 2500 srečanji B2B je BME iniciativa ena najuspešnejših B2B dogodkov v omenjenih državah Zahodnega Balkana.

Enako kot v letu 2020 bo tudi letos format BME nabavne iniciative digitalen. Med 27. septembrom in 15. oktobrom 2021 bodo potekala bilateralna digitalna B2B srečanja. 27. septembra bo potekala uradna virtualna otvoritev dogodka.


Vedno večja potreba po lokalnih dobaviteljih


Številna nemška podjetja, dejavna v tujini, trenutno poročajo o težavah z dobavnimi verigami in logistiko. Vedno več podjetij išče zanesljive dobavitelje, ki so bližje njihovim proizvodnim obratom ali končnim potrošnikom.

"Dogodek združenju BME omogoča dostop do kvalificiranih in kakovostnih dobaviteljev v regiji," pravi Giselle Canahuati, vodja projekta pri BME. Za nekatera nemška podjetja je bil ta trg v preteklosti neznano ozemlje, za druga nemška MSP pa dogodek nudi možnost iskanja novih regionalnih dobaviteljev v času, ko zaradi trenutnih izrednih razmer vedno več podjetij krajša dobavne poti. "Lanski dogodek je pokazal, da se v tej regiji skriva veliko potenciala," dodaja Giselle Canahuati.


V letu 2020 se je zvrstilo skupno 340 virtualnih B2B srečanj med nemškimi kupci in potencialnimi dobavitelji iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Črne Gore, Albanije in Kosova. Iniciative se je udeležilo 24 slovenskih podjetij.


Organizatorji, izvajalci in pogoji prijave za udeležence


7. BME nabavna iniciativa je organizirana s strani Nemškega združenja za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko (BME) v sodelovanju z nemškimi gospodarskimi zbornicami (AHK) ter regionalnima gospodarskima zbornicama v Nemčiji (IHK) v Baden-Württembergu in Rhein-Neckarju pod okriljem Nemškega ministrstva za gospodarstvo in energijo (BMWi).


Postopek prijave in izbora v sklopu iniciative poteka tako, da nemška podjetja najprej sestavijo svoj želeni profil potencialnih dobaviteljev iz regije Zahodnega Balkana. Le-te preveri združenje BME in jih posreduje nemškim gospodarskim zbornicam, ki so partnerji projekta. Zbornice nato iščejo dobavitelje v posameznih državah. Ko se iskanje zaključi, nemška podjetja pridobijo profile potencialnih partnerjev in dobaviteljev, od katerih si sami izberejo potencialne poslovne partnerje. Na koncu bodo na dogodek povabljeni le najbolj kvalificirani dobavitelji.


 Udeležba in sodelovanje v sklopu e-delegacije sta brezplačna.

Vljudno vabljeni k prijavi, tako da izpolnite spodnji obrazec (profil podjetja v angleškem jeziku), in ga najkasneje do 14. junija 2021 pošljete na tina.drolc@ahkslo.si.

Sponsors and Partners
Sponsors and Partners
Community
Community

Discover and connect with other attendees.

AHDP