VABILO


Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na našem ekskluzivnem članskem dogodku AHK Experience. Tokrat bomo obiskali podjetje Bosch Rexroth, ki letos praznuje 25 let!


Bosch Rexroth Slovenija je del istoimenske nemške družbe in krovne multinacionalke Bosch. Podjetje je v Sloveniji prisotno od leta 1998, doslej je delovalo na treh lokacijah. V Škofji Loki so imeli logistični center, proizvodni obrat in upravo podjetja, v Železnikih mehansko obdelavo, v Šenčurju pa razvojni center. Vse tri lokacije so od letos združene na eni lokaciji v novem obratu na Brniku.


Družba Bosch v Sloveniji ima pomembno vlogo v globalnem proizvodnem omrežju podjetja. Predstavljajo glavno središče za elektromotorje in pokrivajo vse potrebne funkcije in tehnologije.

Na novi lokaciji na Brniku pokrivajo aplikacije strank od malih, kot so farmacevtski izdelki ali polprevodniki, do bagrov na področju električnih mobilnih strojev z novim produktom eLION. Proizvodni portfelj obsega sinhronske in indukcijske servomotorje, visokohitrostne in visokonavorne kit motorje, pogonske motorje, linearne motorje z visoko hitrostjo in močjo ter srednjefrekvenčne varilne transformatorje. Na novi lokaciji na Brniku uporabljajo znanje za elektromotorje, ki so ključni element vseh njihovih izdelkov. S tem ponujajo hitrejše prototipe, hitrejši razvoj izdelkov in krajši čas do željene količine ter trženja.

Podjetje ima tudi lastno raziskovalno organizacijo, ki je vpisana v slovenski nacionalni register in tesno sodeluje z obema največjima slovenskima univerzama in različnimi raziskovalnimi inštituti. Člani raziskovalne organizacije so svoja dela objavljali v priznanih mednarodnih revijah in pridobili več mednarodnih patentov s področja električnih strojev in varilnih transformatorjev.


Vabljeni tudi k branju intervjuja z direktorjem, gospodom Martinom Hansnom TUKAJ.


***

KDAJ?



Datum: 26.10.2023

Ura: 14:00 – 17:00

KJE?


BOSCH REXROTH d.o.o.

Zgornji Brnik 410

4210 Brnik – Aerodrom

PROGRAM

 

14:00 – 14:30 Prihod


14:30 – 15:00 Pogostitev in pozdrav


  • Dagmar von Bohnstein, predsednica, AHK Slovenija
  • Martin Hansen, direktor Bosch Rexroth d.o.o.

 

15:00 – 16:00 Voden ogled proizvodnje


***

Prijave sprejemamo najkasneje do 20. oktobra 2023.

Število prijav je omejeno, zato pohitite s prijavo.


S prijavo na dogodek soglašate s snemanjem in fotografiranjem na dogodku. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in komunikacijskih kanalih Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

Community

Connect with 54 people attending this event

Program

Type here the content of the page or click on some items in the Common Objects-section to add more images, titles and texts to your page