Sklop webinarjev│Business Boost Germany

Nemčija tudi v novi realnosti ostaja ena izmed najpomembnejših gospodarskih partneric Slovenije.


Kot uradno predstavništvo nemškega gospodarstva v Sloveniji in osrednji akter za spodbujanje bilateralnih gospodarskih odnosov Slovensko-nemška gospodarska zbornica pripravlja sklop webinarjev "Business Boost Germany", na katerih vam bomo ponudili praktične nasvete za prodor na nemški trg ter spregovorili o aktualnih novostih, morebitnih ovirah in predvsem priložnostih, ki se ponujajo.

Vstop na nemški trg

Drugi webinar v sklopu serije "Business Boost Germany" bo posvečen nasvetom na temo strategije prodora na nemški trg ter storitvam, s katerimi vam lahko pri tem pomagamo.


V drugem delu webinarja bo vodja za mednarodne zadeve pri Nemškem združenju za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko (BME), gospod Olaf Holzgrefe, podal aktualne informacije o stanju nabavnih verig ter na kratko predstavil B2B projekt BME nabavna iniciativa 2021, ki ga združenje BME v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico pripravlja v septembru 2021. 


Številna nemška podjetja, dejavna v tujini, namreč trenutno poročajo o težavah z dobavnimi verigami in logistiko. Vedno več podjetij išče zanesljive dobavitelje, ki so bližje njihovim proizvodnim obratom ali končnim potrošnikom. V okviru B2B srečanj BME združenje nemškim nabavnikom tako pomaga pri iskanju dobaviteljev - predvsem iz strojne, kovinske in predelovalne industrije. Z več kot 2500 B2B srečanji je BME iniciativa ena najuspešnejših B2B dogodkov v državah Zahodnega Balkana.



Vsebina:


Načrt in strategija prodora na nemški trg

dipl. iur. Katja Stadler, LL.M., direktorica Deslo – AHK, poslovne storitve d.o.o.


  • ustanovitev podjetja v Nemčiji (oblike, možnosti in postopki);
  • AHK B2B iniciative - postanite vidni za nemška podjetja in pridobite relevantne kontakte



 

Aktualno stanje dobavnih verig in učinki pandemije C-19 na področje nabave, dobavnih verig in logistike

Olaf Holzgrefe, vodja za mednarodne zadeve Nemško združenje za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko (BME)


Jezik: slovenščina in angleščina



 

Vabljeni k udeležbi!

Menu