If you can't see this email click here.
<org_name>
image
LinkedInYouTubeFacebook
Aktualne gospodarske teme
V 2022 zmanjšanje domače proizvodnje energije in povečanje energetske odvisnosti
V 2022 zmanjšanje domače proizvodnje energije in povečanje energetske odvisnosti
Slovenija je v letu 2022 z domačimi viri pokrila manj kot polovico svojih potreb po energiji, namreč 48 odstotkov. Preostalo energijo je uvozila.

Recikliranje baterij v Nemčiji
Recikliranje baterij v Nemčiji
Ameriško podjetje Redwood Materials je kupilo podjetje Redux Recycling iz Bremerhavna, s čimer so postali pomemben igralec na evropskem trgu recikliranja baterij.

Državni proračun s 765 milijoni primanjkljaja v prvih devetih mesecih
Državni proračun s 765 milijoni primanjkljaja v prvih devetih mesecih
Proračunski primanjkljaj je v prvih devetih mesecih letošnjega leta brez upoštevanja neposrednega učinka različnih interventnih ukrepov manjši in znaša 57 milijonov evrov.

Vse več nemških podjetij uporablja umetno inteligenco
Vse več nemških podjetij uporablja umetno inteligenco
Petnajst odstotkov nemških podjetij že zdaj uporablja umetno inteligenco, kar je občuten skok v primerjavi z letom dni nazaj.

Vse novice
 
image
 
Aktualni dogodki
 
AGRITEHNIKA 2023, 12. - 18. november
AGRITEHNIKA 2023, 12. - 18. november
Obveščamo vas, da se bo med 12. in 18. novembrom 2023 v nemškem Hannovru odvijal vodilni svetovni sejem kmetijske tehnologije Agritechnica 2023.
Osrednja tema letošnjega sejma je »ZELENA PRODUKTIVNOST«, ki se osredotoča na izzive sodobnega poljedelstva.

Vabimo vas, da se udeležite sejma in si zagotovite svoje vstopnice po akcijski ceni.

 
Nemški forum 2023, 14. november
Nemški forum 2023, 14. november
Vljudno vabljeni na osrednjo poslovno konferenco Nemški forum 2023 v organizaciji Slovensko-nemške gospodarske zbornice (AHK Slowenien) v partnerstvu z javno agencijo SPIRIT Slovenija. Dogodek bo že tradicionalno združil ugledne strokovnjake iz Nemčije in Slovenije, hkrati bo ponudil tudi strokovno podporo pri poslovanju z Nemčijo.

 
SAVE THE DATE: AHK EXPERIENCE Christmas Edition, 4. december 2023
SAVE THE DATE: AHK EXPERIENCE Christmas Edition, 4. december 2023
 
Simpozij: Rešitve za učinkovito rabo virov v lesni industriji, 5. december
Simpozij: Rešitve za učinkovito rabo virov v lesni industriji, 5. december
UPDATE: Vljudno vabljeni na enodnevni inovacijski simpozij z naslovom "Rešitve za učinkovito rabo virov v lesni industriji" v avstrijskem Gradcu. Dogodek organizira Nemška gospodarska zbornica v Avstriji v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico.

 
Hidroenergija in vodik – Poslovno potovanje na Bavarsko, 5. – 12. december
Hidroenergija in vodik – Poslovno potovanje na Bavarsko, 5. – 12. december
V sodelovanju z Bayern fit for Partnership organiziramo poslovno potovanje na Bavarsko na temo hidroenergije in vodika.

Hidroenergija in vodik sta ključni temi energetskega prehoda in imata vse pomembnejšo vlogo pri trajnostni oskrbi z energijo.
V okviru projekta se boste lahko srečali s strokovnjaki in odločevalci iz obeh držav, izmenjali najboljše prakse in raziskali možnosti za prihodnja poslovna sodelovanja. Imeli boste edinstveno priložnost za navezovanje stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji.

Dodatne informacije: christian.schiff@ahkslo.si ali barbara.vetrih@ahkslo.si
 
Hannover Messe 2024, 22. – 26. april, 2024
Hannover Messe 2024, 22. – 26. april, 2024
V nemškem Hannovru se bo med 22. in 26. aprilom 2024 odvijal najpomembnejši svetovni sejem na področju tehnologije HANNOVER MESSE.
Več kot 3500 razstavljavcev iz celega sveta na sejmu predstavlja novosti na področju digitalizacije, umetne inteligence, avtomatizacije in trajnostne energetske koncepte.

Postanite razstavljavec tudi vi in si mesto na sejmu zagotovite že danes!

 
Pretekli dogodki
 
12. Ples nemškega gospodarstva: Arabian Soirée, 13. oktober
image
“Where elegance & business converge”

V petek, 13. oktobra 2023, je na lokaciji Grand Hotel Union Eurostars v Ljubljani potekal že 12. Ples nemškega gospodarstva. Osrednji družabni gala dogodek Slovensko-nemške gospodarske zbornice se je letos odvil v slogu Arabian Soirée in v prav posebnem vzdušju povezal visoke predstavnike slovensko-nemške gospodarske skupnosti.

Gostiteljica večera je bila predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, gospa Dagmar von Bohnstein, pokroviteljstvo nad dogodkom je prevzel nemški veleposlanik, nj. eks. gospod Adrian Pollmann. Skozi program večera je goste popeljala televizijska voditeljica, gospa Lorella Flego. Na dogodku je že tradicionalno potekal tudi dobrodelni srečelov. Sredstva, ki so bila zbrana letos, smo namenili za pomoč prizadetim v poplavah in neurjih v občini Solčava.
 
Najlepše utrinke večera najdete tukaj:
58. simpozij BME, 17. – 20. oktober
58. simpozij BME, 17. – 20. oktober
Inovacije in sodelovanje – na poti na 58. simpozij BME!

Skupaj z našim dolgoletnim partnerjem Spirit Slovenija smo med 17. in 20. oktobrom za slovenska podjetja organizirali obisk 58. simpozija BME v Berlinu.

Delegacijo je sestavljalo 15 inovativnih slovenskih podjetij, ki delujejo v različnih panogah. Prinašajo sveže ideje in inovativne rešitve, ki bodo pomagale obogatiti poslovno okolje v Nemčiji.

Zahvaljujemo se Spirit Slovenija in vsem sodelujočim podjetjem za podporo pri izvedbi tega dogodka. Skupaj smo na dobri poti k nadaljnji krepitvi mostov med Slovenijo in Nemčijo.
 
VSI DOGODKI
 
Člani
Rešitev za realni svet je digitalna
Rešitev za realni svet je digitalna
Zakaj potrebujemo “rešitev”, je jasno. Podnebna opozorila so nedvoumna in skrb vzbujajoča. Svet, v katerem živimo, pa je nasploh vse kompleksnejši. Izzivov in sprememb je vse več, vzporedno z njimi pa raste tudi potreba podjetij, da postanejo bolj agilna, inovativna in konkurenčna, bolj učinkovita in predvsem – trajnostna. Kar najhitreje. Ključni vzvod je pospešena digitalizacija gospodarstva.

Avtorica: Medeja Lončar

Intervju: Kärcher Slovenija – Helena Walland, nova direktorica podjetja
Intervju: Kärcher Slovenija –  Helena Walland, nova direktorica podjetja
Kärcher je družinsko podjetje, ki zaposluje več kot 15.000 ljudi v več kot 150 podjetjih v 80 državah po svetu. Številni centri in podjetja po svetu skrbijo za visok standard oskrbe strank, kulturno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja. V tokratnem intervjuju vam predstavljamo novo direktorico podjetja, gospo Heleno Walland.

Novi člani, dobrodošli!
Radgonske gorice
Radgonske gorice
Radgonske gorice so najstarejši in največji proizvajalec penin v Sloveniji. Od tukaj izhaja prva prava Slovenska penina, danes vsem znana kot Zlata radgonska penina. Skupaj s Srebrno radgonsko penino, od sonca razvajenim Janževcem, Tramincem s črno etiketo in drugimi vini in peninami iz asortimaja, nas spremljajo ob različnih pomembnih ali manjših vsakdanjih trenutkih, ter tako ustvarjajo tiste najlepše.

AHK Blog
 
#MEMBERS4MEMBERS
Antiq Palace Hotel & Spa Ljubljana
Antiq Palace Hotel & Spa Ljubljana
Veličastna palača iz 16. stoletja v središču Ljubljane, kjer se danes nahaja Antiq Palace Hotel, del verige Small Luxury Hotels of The World, ponuja prekrasno kuliso za vaš dogodek.

Antiq Palace nudi sproščene prostore za raznolike dogodke, konference in zabave, ki jih povezujeta dva estetska atrija, prostore za sestanke, oddaljeno pisarno za skupinska srečanja, kjer lahko ob odlični celodnevni postrežbi vrhunskega kuharja preživite sproščen delovni dan tudi na oddaljeni videokonferenci.

Za dnevni in večdnevni najem je na voljo več kot 500 m2 notranjih in zunanjih površin v modernem interierju s vso potrebno tehniko.

Posebna ponudba za člane Slovensko-nemške gospodarske zbornice 2023 - več
Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
Novoletne zabave v najbolj osupljivem hotelu v mestu

Počasi vstopamo v čaroben čas, ko se pripravljamo na zaključek leta in se veselimo posebnih praznovanj. V tem duhu vas Hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons vabi na izjemno dogodivščino v njihovem osupljivem hotelu. Pripravili vam bodo nepozaben večer, ki združuje kreativnost, eleganco in udobje.

Posebna ponudba za člane Slovensko-nemške gospodarske zbornice 2023 - več

Ne odlašajte in stopite v stik s prodajno ekipo preko:
E: sales@fourpointsljubljana.com
T: +386 1 47 02 720 /722
Ugodnosti za člane
 
Odgovorna urednica
Odgovorna urednica
Ajda Flajs
Digitalne komunikacije in marketing

Slovensko-nemška gospodarska zbornica 
Poljanski nasip 6
1000 Ljubljana

01 252 88 60
ahk@ahkslo.si

Podrobne informacije o tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke, najdete v našem
image

glueup

Powered by Glue Up
All-in-one CRM Software for Growing Communities